Hoe kies je een goede foundation?

Een fijne foundation kan je redding zijn wanneer er rode vlekjes, puistjes of andere oneffenheden in je gezicht opduiken. Helemaal als je net die avond een leuke date gepland hebt staan. Wel is het belangrijk een foundation te gebruiken die past bij je huidtype en huidskleur. Hoe kom je daar achter? Dat lees je hier.

Natuurlijk resultaat
Hoewel een foundation heel subtiel kleine imperfecties kan camoufleren, zie je ook wel eens het tegenovergestelde effect gebeuren. Misschien heb je zelf wel eens ervaren dat een foundation te licht was of juist te oranje. Dat ziet er onnatuurlijk uit. En heb je een droge huid, dan kan de verkeerde foundation deze droge plekjes juist extra zichtbaar maken. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom is het belangrijk een foundation te kiezen die past bij de ondertoon van je huid en jouw specifieke huidtype.

Bepaal de ondertoon van je huid
Wanneer je de ondertoon van je huid kent, wordt het kiezen van foundation maar ook make-up veel makkelijker. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een warme, koele of neutrale toon. Krijg je zomers een lekker kleurtje? De ondertoon van je huid blijft gelijk. Je kunt snel en gemakkelijk je ondertoon bepalen door te kijken naar de aderen in je pols. Zien je aderen er blauw of paarsig uit? Dan heeft jouw huid een koele ondertoon. Lijken je aderen eerder groen of gelig? Dan is de ondertoon warm. Zit je te turen maar kun je niet duidelijk onderscheid maken? Dan is de ondertoon van jouw huid hoogstwaarschijnlijk neutraal.

Kleurtint kiezen
Op basis van de ondertoon van je huid kun je kiezen voor een foundation met warme, koele of neutrale toon. L’Oreal Paris heeft bijvoorbeeld een lijn met foundations waarin een letter in de naam per foundation aangeeft welke toon je kunt verwachten. Ook andere merken geven vaak een warme, koele of neutrale indicatie in de productnamen. Naast huidskleur is verder je huidtype bepalend bij het kiezen van een passend product. Daarbij gaat het niet om de kleur maar om het soort foundation.

Foundation passend bij je huidtype
Is jouw huid van nature vettig, dan past een foundation op poeder- of waterbasis het beste bij jou. Je wilt juist niet een foundation op oliebasis want je raadt het al: je huid wordt hier nog vetter van. Is jouw huid aan de droge kant, dan past een foundation op oliebasis juist wel goed bij je. Heb je last van een onzuivere huid, dan is een foundation op waterbasis een goede keuze. Dit type foundation laat je huid wat meer ademen. Voor de rijpere huid kun je gaan voor een foundation met extra hydratatie of een foundation in mousse-vorm. Een mousse foundation is makkelijk smeerbaar en zal zich niet snel in rimpeltjes verzamelen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *