Hoe kies ik een leuke winterjas voor mijn kind?

De zomer is alweer een tijdje afgelopen. De dagen worden steeds korter en het wordt steeds kouder buiten. De meeste zomerkleren zitten alweer goed opgeborgen en de eerste herfst- en winterkleding is alweer uit de kast gehaald. Het wordt dus ook weer de hoogste tijd om een winterjas voor jouw kind te gaan halen. Een winterjas kopen is niet altijd even makkelijk en daarom heb ik drie tips voor je opgesteld!

Tip 1 – Kies samen met je kind de jas uit

Je kan als ouder een jas wel heel mooi vinden, maar jouw kind is degene die in de jas loopt. Laat jouw kind dus meebeslissen welke jas hij of zij het mooist vindt en ook in welke hij/zij zich het prettigst voelt. Je kan dit doen door bijvoorbeeld eerst een aantal jassen te pakken en vergelijken en vervolgens je zoon of dochter vragen welke die van de selectie het mooiste vindt.

Tip 2 – Denk aan de kou die nog komt

Het is nu nog niet extreem koud. Het gaat de komende maanden waarschijnlijk nog een stuk kouder worden dus bij het kopen van een winterjas moet je er rekening mee houden dat de winterjas ook deze koudere temperaturen moet kunnen tegenhouden. Een optie is om ook een herfstjas te kopen voordat je voor de echt koude maanden een winterjas haalt.

Tip 3 – Buitenspelen is ook belangrijk

Kinderen spelen ook in de winter veel buiten. Denk aan het bouwen van een sneeuwpop bijvoorbeeld. Een winterjas moet dus ook comfortabel zitten. De meeste lange winterjassen zijn voor volwassenen heel leuk, maar zijn totaal niet fijn voor kinderen. Voor kinderen is het vaak een stuk belangrijker dat je jas lekker zit dan dat die mooi is.

Wil jij nou een leuke winterjas voor jouw kind kopen? Vingino is het leukste kinderkledingmerk van dit moment! Neem een kijkje in hun assortiment om de leukste winterjassen en overige winterkleding te vinden.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *